Η πικάνια μετά το 1970 αποκτά μεγάλη φήμη σε όλο τον κόσμο.Αποτελείται από μυείς που καθόλη την διάρκεια ζωής του βοδινού δεν κινούνται, κάνοντας έτσι το συγκεκριμένο κομμάτι πολύ μαλακό. Περιβάλλεται από ένα κέλυφος ''ευγενούς λίπους'' που κάνει ακόμα και έναν άπειρο ψήστη να πέτυχει ένα εύγευστο και ζουμερό ψήσιμο.
ΒΗΜΑ 01 Ανοίξτε την συσκευασία και στεγνώστε το κρέας από τα υγρά του με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
ΒΗΜΑ 02 Ανάψτε τα κάρβουνα.
ΒΗΜΑ 03 Τεμαχίστε το βοδινό Πικάνια σε 4 ή 5 κομμάτια. Είναι σημαντικό να είναι ισοϋψής για αυτό μετρήστε πρώτα ποσά δάκτυλα είναι όλο το μήκος και στην συνέχεια κάντε ένα υπολογισμό πως θα τεμαχίσετε τα κομμάτια (για να είναι το ίδιο χοντρά). Αρχίστε να τεμαχίζετε κάθετα στις ίνες ξεκινώντας από μπροστά και φτάνοντας στο μικρό τριγωνικό τέλος (παρατηρήστε στο πίσω μέρος που δεν έχει λίπος για να καταλάβετε την κατεύθυνση των ινών του κρέατος)
ΒΗΜΑ 04 Σουβλίστε0 τα κομμάτια. Σημαντικό η μύτη της σούβλας να εισέρχεται και να βγαίνει από το λίπος έτσι ώστε το κρέας όταν περαστεί στην σούβλα να δημιουργεί ένα συμμετρικό πετάλο (U) πάνω σε αυτή.
ΒΗΜΑ 05 Σημαντικό να αλατίσετε με χοντρό θαλασσινό αλάτι ή ακόμη καλύτερα με νιφάδες αλατιού.
ΒΗΜΑ 06 Απλώστε τα κάρβουνα και ελέγξτε την θερμοκρασία της φουκούς. Μια απλή μέθοδος μέτρησης της θερμοκρασίας είναι η εξής: τοποθετήστε την παλάμη σας 40cm πάνω από τα κάρβουνα σας και ξεκινήστε να μετράτε. Η σωστή θερμοκρασία είναι η παλάμη σας να ανέχεται την θερμοκρασία από τα καρβουνά μετρώντας μέχρι το 5. Όταν έχετε την σωστή θερμοκρασία τοποθετήστε τις σούβλες σε μια απόσταση 30-40cm από τα αναμμένα κάρβουνα.
ΒΗΜΑ 07 Ψήστε για 45 λεπτά σε ψηλή θερμοκρασία. ΒΗΜΑ 08 Αφαιρέστε τις σούβλες. Με κοφτερό μαχαίρι κόψτε λεπτές φέτες και από τις δυο πλευρές.
ΒΗΜΑ 09 Ανακατέψτε τα καρβουνά και ξανάτοποθετήστε τις σούβλες πιο χαμηλά, αλατίστε και συνεχίστε το ψήσιμο σε ψηλή θερμοκρασία για ακόμη 5-10 λεπτά. Επιδιώξτε να δημιουργήσετε ένα εξωτερικό έντονο ψήσιμο κρατώντας παράλληλα το εσωτερικό του κρέατος ζουμερό. Καλή σας όρεξη.
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΗΣ
Tο βάρος του κυμαίνεται συνήθως απο 1.2kg-1.6kg ανα τεμάχιο
Οι τιμές του κυμαίνονται από €25- €40 το κιλό.
Γαλοπούλα / Φούρνου
Γουρουνιά / Φούρνου
Κοντοσούβλι Μελής / Φούρνου
Στήθος Γαλοπούλας με Σάλτσα Πορτοκάλι
Μοσχαρίσιο Wellington
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Σούβλα
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Γκριλ
Κύβοι Βοδινό Γκούλας
Πένες με Φιλέτο Κοτόπουλο
Πόδια Κοτόπουλου Μαρ/μένα με Τσίλι και Λάιμ
Χοιρινή Κουτάλα & Μερί / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής/ Κάρβουνα
Χοιρινός Κιμάς / Μπιφτέκια
Χοιρινές Πανσέτες / Γκρίλ
Αρνι-Ριφι με τυρί Κασκαβάλι / Κλέφτικο
ΒΗΜΑ 01 Ανοίξτε την συσκευασία και στεγνώστε το κρέας από τα υγρά του με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
ΒΗΜΑ 02 Τοποθετήστε το βοδινό Πικάνια στο πάγκο σας με το λίπος να βρίσκεται από πάνω. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι και χαράξτε το λίπος από δυο διαφορετικές κατεύθυνσής ετσι ώστε οι ευθείες όταν συναντιόνται να δημιουργούν μικρούς ρόμβους σαν μικρούς μπακλαβάδες 1cm με 2cm περίπου ο κάθε ένας.
ΒΗΜΑ 03 Τοποθετήστε τo βοδινό Πικάνια στο γκριλ και ψήστε σε δυνατή φωτιά.
ΒΗΜΑ 04 Γυριστέ το βοδινό Πικάνια από όλες τις πλευρές. Επιδιώξτε να δημιουργήσετε μια θωράκιση με έντονο ψήσιμο εξωτερικά κρατώντας σχεδόν ώμο το κρέας εσωτερικά. Κάντε την πιο πάνω διαδικασία γρήγορα (3-4 λεπτά περίπου) σε δυνατή φωτιά.
ΒΗΜΑ 05 Αφαιρέστε το βοδινό Πικάνια απο το γκριλ και κόψτε σε χοντρές φέτες 2 με 3 cm, Οι τομές να είναι παράλληλες με τις ίνες του κρέατος. Όταν το κρέας είναι ώμο παρατηρήστε μετά την χάραξή του λίπους στο πίσω μέρος του κομματιού να έχετε αντίληψη για την κατεύθυνση των ινών του κρέατος έτσι ώστε να τεμαχίσεται παράλληλα με τις ίνες.
ΒΗΜΑ 06 Τοποθετήστε τις φέτες βοδινού Πικάνια στο γκριλ και συνεχίστε το ψήσιμο. Προσθεστέ χοντρό θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι (κατά προτίμιση).
ΒΗΜΑ 07 Γυριστέ τις φέτες βοδινού Πικάνια, επιδιώξτε εσωτερικά να παραμείνει το κρέας ζουμερό έχοντας ένα ρόζ χρώμα. Καλή σας όρεξη.
ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΟΥΜΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΙΑ ΤΗΣ
Tο βάρος του κυμαίνεται συνήθως απο 1.2kg-1.6kg ανα τεμάχιο
Οι τιμές του κυμαίνονται από €25- €40 το κιλό.
Γαλοπούλα / Φούρνου
Γουρουνιά / Φούρνου
Κοντοσούβλι Μελής / Φούρνου
Στήθος Γαλοπούλας με Σάλτσα Πορτοκάλι
Μοσχαρίσιο Wellington
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Σούβλα
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Γκριλ
Κύβοι Βοδινό Γκούλας
Πένες με Φιλέτο Κοτόπουλο
Πόδια Κοτόπουλου Μαρ/μένα με Τσίλι και Λάιμ
Χοιρινή Κουτάλα & Μερί / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής/ Κάρβουνα
Χοιρινός Κιμάς / Μπιφτέκια
Χοιρινές Πανσέτες / Γκρίλ
Αρνι-Ριφι με τυρί Κασκαβάλι / Κλέφτικο
Copyright © 2022 ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΕΣ ΜΕΛΗΣ All Rights Reserved.. Σχεδίαση Nikanor Ltd - Φωτογράφιση, Κινηματογράφηση προϊόντων Ιωάννης Κοζάκος