Εντονο κόκκινο χρώμα με σκληρή υφή, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του που το ξεχωρίζουν.
Παρακολουθήσετε ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ πως να δημιουργήστε Bοδινό κύβους στιφάδο για το κυριακάτικο τραπέζι. Ανακαλύψτε γεύσεις, αρώματα από τα παλιά.
ΥΛΙΚΑ
1.5kg Βοδινό σε κύβους
400g Κρεμμύδια μικρά στιφάδου
400g Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 Σκελίδες σκόρδο
150g Eλαιόλαδο
80g Ξύδι
30g Kονιάκ
150g Kρασί κόκκινο ξηρό
1 Ξυλάκι κανέλα
2 Φύλλα Δάφνη
7 Κόκκους μπαχάρι, 7 Καρφάκια Γαρύφαλο
40g Μπελτές ντομάτας
1 Ωριμη μεγάλη ντομάτα
Φλούδα πορτοκαλιού
Αλάτι, πιπέρι
ΒΗΜΑ 01 Στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας τα υγρά από τους κύβους βοδινού.
ΒΗΜΑ 02 Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ένα τέταρτο από το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τους κύβους βοδινού. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές τους αφαιρούμε και τους τοποθετούμε στην γάστρα κλείνοντας την, κρατωντας ετσι το κρέας μας ζεστό.
ΒΗΜΑ 03 Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα του βοδινού τμηματικά, τοποθετώντας τους κύβους σιγά σιγά στη γάστρα. Είναι σημαντικό να μην ρίξουμε όλο το κρέας μας μεμιάς στο τηγάνι, το χωρίζουμε σε 2 ή 3 μέρη και το τσιγαρίζουμε τμηματικά προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο κάθε φορά αναλόγως του τηγανιού μας. Ας μην ξεχνούμε ότι «τσιγαρίζω» σημαίνει μαγειρεύω μικρή ποσότητα γρήγορα και σε δυνατή φωτιά, διαφορετικά εάν το κρεας μας τοποθετηθεί σε μεγάλη ποσότητα στο τηγάνι θα βγάλει υγρά με αποτέλεσμα να γίνει σαν βραστό.
ΒΗΜΑ 04 Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο που έχει μείνει από το τσιγάρισμα και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου. Όταν ροδίσουν αφήνουμε σε αυτό και τα υπόλοιπα κρεμμύδια που έχουμε ψιλοκόψει και το σκόρδo. Δυναμώνουμε την φωτιά, όταν πάρουν και αυτά ένα ωραίο χρώμα τα σβήνουμε με το ξύδι, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση 1-2 λεπτών σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστεί το ξύδι. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε και αυτά μέσα στη γάστρα.
ΒΗΜΑ 05 Τοποθετούμε τα υπόλοιπα υγρά κονιάκ, κρασί όπως και τα αρωματικά (ξυλάκι κανέλας, δάφνη, γαρύφαλλο, μπαχάρι) και αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση. Τοποθετούμε τον μπελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε. Όταν τα υλικά μας αναμεικτούν καλά τοποθετούμε τα τέσσερα τέταρτα της ντομάτας μας συμμετρικά στην περίμετρο της γάστρας. Στο κέντρο βάζουμε την φλούδα από μισό πορτοκάλι και κλείνουμε την γάστρα.
ΒΗΜΑ 06 Ψήνουμε σε προ-θερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 250 °C (αέρα) και για άλλες 2 ώρες στους 200 °C (αέρα). Μετά τις 2 πρώτες ώρες ελέγχουμε τα υγρά του και εάν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό. Εάν τα υγρά μας είναι αρκετά μπορούμε προς, το τέλος να αφαιρέσουμε το καπάκι από τη γάστρα για να εξατμιστούν με προσοχή για να μην στεγνώσει το φαγητό μας.
Καλή σας όρεξη.
Like us: https://www.facebook.com/MelisMeatMarket
Follow us: https://www.instagram.com/melis_meat_market/
Contact us: info@melis.com.cy
website: http://www.melis.com.cy
Γαλοπούλα / Φούρνου
Γουρουνιά / Φούρνου
Κοντοσούβλι Μελής / Φούρνου
Στήθος Γαλοπούλας με Σάλτσα Πορτοκάλι
Μοσχαρίσιο Wellington
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Σούβλα
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Γκριλ
Κύβοι Βοδινό Γκούλας
Πένες με Φιλέτο Κοτόπουλο
Πόδια Κοτόπουλου Μαρ/μένα με Τσίλι και Λάιμ
Χοιρινή Κουτάλα & Μερί / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής/ Κάρβουνα
Χοιρινός Κιμάς / Μπιφτέκια
Χοιρινές Πανσέτες / Γκρίλ
Αρνι-Ριφι με τυρί Κασκαβάλι / Κλέφτικο
Copyright © 2022 ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΕΣ ΜΕΛΗΣ All Rights Reserved.. Σχεδίαση Nikanor Ltd - Φωτογράφιση, Κινηματογράφηση προϊόντων Ιωάννης Κοζάκος