Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Βγάζουμε το κρέας από την συσκευασία, το σκουπίζουμε, και στην συνέχεια το αφήνομε σκεπασμένο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
Βήμα 2
Τρίβουμε το κρέας με θυμάρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε το grill ή το BBQ στους 200°C.
Βήμα 4
Τοποθετούμε το κομμάτι στο BBQ για περίπου 10 λεπτά, και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 5
Σε ένα βαθύ σκεύος, ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ketchup, το Worcestershire sauce, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού.
Βήμα 6
Μεταφέρουμε τα SHORT RIBS σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα περιχύνουμε με τα 4/5 της μαρινάδας (κρατάμε το 1/5 για αργότερα).
Βήμα 7
Σκεπάζουμε καλά το πυρίμαχο σκεύος, αρχικά με χάρτι ψησίματος και μετά με αλουμινόχαρτο, και το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες.
Βήμα 8
Μετά τις 2 ώρες, το ξεσκεπάζουμε, και το αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Βήμα 9
Βγάζουμε το Short Rib από το σκεύος, το αφήνουμε 10 λεπτά να ‘’ξεκουραστεί’’ και το κόβουμε.
Σημείωση
Στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν το «BBQ Peach Paper». Επειδή εδώ στην Κύπρο είναι δύσκολο να βρεις αυτό το ειδικό χαρτί, μπορούμε να κάνουμε μια παρόμοια διαδικασία οπός περιγράφουμε ποιο πάνω με το πυρίμαχο σκεύος, το χαρτί ψησίματος και το αλουμινόχαρτο.
Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου ζουμερό και γευστικό.
Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου και το καλύπτουμε με πετσέτα, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε το BBQ στους 200°C. Όσοι δεν έχουν ΒΒQ μπορούν να χρησιμοποιούν τηγάνι σχάρας
Βήμα 3
Αλατίζουνε το κρέας και το τοποθετούμε στη σχάρα του BBQ
Βήμα 4
Ψήνουμε περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογος προτίμησης, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να μείνει ζουμερό.
Βήμα 5
Το αφαιρούμε από τη σχάρα και το αφήνουμε 3 λεπτά να "ξεκουραστει".
Βήμα 6
Σερβίρουμε κομμένο σε λωρίδες με τα βότανα (προαιρετικά).
Copyright © 2022 ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΕΣ ΜΕΛΗΣ All Rights Reserved.. Σχεδίαση Nikanor Ltd - Φωτογράφιση, Κινηματογράφηση προϊόντων Ιωάννης Κοζάκος