Παρακολουθήστε ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ πώς να μαγειρέψετε την δική σας συκωταριά, χρησιμοποιώντας απλά υλικά με πολλή αγάπη! Δημιουργήστε έτσι ένα μεζέ που έχει μόνο μια θέση, στο κέντρο του τραπεζιού.
1 Συκωταριά ολόκληρη (Αρνί ή Ρίφι)
2 κρεμμύδια ξερά μέτρια
160ml ελαιόλαδο (3/4 φλιτζανιού)
3-4 φύλλα δάφνης
240ml ερυθρό ξηρό κρασί (1 φλιτζάνι)
30ml ξύδι (2 κουταλιές σούπας)
2 κουταλιές σούπας ξηρό κόλιανδρο (φρέσκο κοπανισμένο)
αλάτι, πιπέρι κατά προτίμηση
ΒΗΜΑ 01 Τεμαχίστε την συκωταριά με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια. Την χωρίζουμε σε τρια μέρη, το συκώτι (μαυρο) μαζί με την σπλήνα, την θκιάλιση και έπειτα τους πνεύμονες (άσπρο συκώτι). Τα υπόλοιπα εισηγούμαστε να τα αφήσετε εκτός.
ΒΗΜΑ 02 Κόψτε τα ξερά κρεμμύδια σε μισές ροδέλες.
ΒΗΜΑ 03 Προσθέστε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί ρίξτε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να ξεκινήσουν να ροδίζουν.
ΒΗΜΑ 04 Προσθέστε στο τηγάνι τη θκιάλιση (το λιπαρό μέρος από την συκωταριά) και ανακατέψτε τακτικά. Όταν ξεκινήσει να τηγανίζεται δηλαδή βλέπετε ότι πήρε ένα ξανθό χρώμα, τότε χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα για ακόμη μερικά λεπτά.
ΒΗΜΑ 05 Στη συνέχεια δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τους πνεύμονες (άσπρο συκώτι) και ανακατεύουμε. Μόλις οι πνεύμονες αλλάξουν χρώμα, χαμηλώνουμε την φωτιά. Συνεχίστε το ανακάτεμα για μερικά λεπτά.
ΒΗΜΑ 06 Τοποθετήστε τα τελευταία κομμάτια από την συκωταριά στο τηγάνι, δηλαδή το συκώτι (μαυρο) και την σπλήνα. Τα βάζουμε τελευταία γιατί τα υπόλοιπα κομμάτια (θκιάλιση και πνεύμονες) χρειάζεται να ψηθούν αρκετά. Με αυτή την διαδικασία το συκώτι και η σπλήνα παραμένουν ζουμερά.
ΒΗΜΑ 07 Προσθέστε δάφνη, πιπέρι και ανακατέψτε.
ΒΗΜΑ 08 Δυναμώστε την φωτιά, προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε. Μετά από ένα λεπτό, προσθέστε το ξύδι. Χαμηλώστε στο ελάχιστο την θερμοκρασία και σιγοψήστε μέχρι να καταστηθεί. Όταν είστε κοντά στο τέλος προσθέστε το αλάτι, το φρέσκο κοπανισμένο κόλιανδρο και ανακατέψτε. Μετά από ένα, δύο λεπτά η συκωταριά σας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Καλή σας όρεξη!
Στις κρεαταγορες Μελής μπορείτε να βρείτε ολόχρονα φρέσκες συκωταριές από ντόπια κυπριακά αρνιά και ερίφια δημιουργώντας έτσι την πιο νόστιμη συκωταριά.
Like us: https://www.facebook.com/MelisMeatMarket
Follow us: https://www.instagram.com/melis_meat_market/
Contact us: info@melis.com.cy
website: http://www.melis.com.cy
Γαλοπούλα / Φούρνου
Γουρουνιά / Φούρνου
Κοντοσούβλι Μελής / Φούρνου
Στήθος Γαλοπούλας με Σάλτσα Πορτοκάλι
Μοσχαρίσιο Wellington
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Σούβλα
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Γκριλ
Κύβοι Βοδινό Γκούλας
Πένες με Φιλέτο Κοτόπουλο
Πόδια Κοτόπουλου Μαρ/μένα με Τσίλι και Λάιμ
Χοιρινή Κουτάλα & Μερί / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής/ Κάρβουνα
Χοιρινός Κιμάς / Μπιφτέκια
Χοιρινές Πανσέτες / Γκρίλ
Αρνι-Ριφι με τυρί Κασκαβάλι / Κλέφτικο
Copyright © 2022 ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΕΣ ΜΕΛΗΣ All Rights Reserved.. Σχεδίαση Nikanor Ltd - Φωτογράφιση, Κινηματογράφηση προϊόντων Ιωάννης Κοζάκος