Αν και στην Κύπρο δεν φημιζόμαστε για τα βοδινά μας, εντούτοις κατά πολλούς το βοδινό/μοσχάρι είναι ο βασιλιάς των κρεάτων ανά τον κόσμο, έντονο κόκκινο χρώμα με σκληρή υφή, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του που το ξεχωρίζουν. Βοδινό/μοσχάρι λοιπόν αργά και σταθερά παίρνει περισσότερο χώρο στην κυπριακή κουζίνα.
Ίσως το πιο διάσημο steak των εστιατορίων, ''κατακτά'' την κυπριακή κουζίνα. Sirloin steak με fillet steak, τα χωρίζει το κόκαλο με σχήμα ''Τ''
Σκέφτεστε στιφάδο,κοκκινιστό, χορτοσουπα; Βοδινός λαιμός, το κομμάτι που δίνει τις περισσότερες επιλογές ψησίματος στην κουζίνα.
Επιλεγμένοι κύβοι βοδινού. Ψήστε ένα ιδιαίτερο σουβλάκι ή φτιάξτε μια χορτόσουπα χαμηλή σε λιπαρά, με μπόλικο ψαχνό βοδινό.
Ατόφιο ψαχνό, το καταλληλότερο για όσους επιθυμούν πιάτα χωρίς ίνες και λίπη. Η τέλεια επιλογή για ένα φανταστικό βοδινό ρόστο.
Με την πάροδο του χρόνου κατακτά την κυπριακή κουζίνα. Tον χαρακτηρίζει το έντονο κόκκινο χρώμα και η ψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη.
Γνωστή στα ελληνικά ως σπαλομπριζόλα, το ενδομυϊκό λίπος την κάνει να ξεχωρίζει για την νοστιμιά και την τρυφερότητά της.
Για πολλούς ένα άγνωστο κομμάτι, ακολουθήστε τους μυημένους και δοκιμάστε το στην γάστρα ή φτιάξτε βοδινή σούπα με τον πιο εύγεστο ζωμό.
Copyright © 2022 ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΕΣ ΜΕΛΗΣ All Rights Reserved.. Σχεδίαση Nikanor Ltd - Φωτογράφιση, Κινηματογράφηση προϊόντων Ιωάννης Κοζάκος