Παρακολουθείστε βήμα-βήμα πως να ψήσετε την πιο τέλεια γουρούνια στο δικό σας φούρνο και δώστε μια χριστουγεννιάτικη παραδοσιακή διάθεση στο γιορτίνο σας τραπέζι.
Γουρουνιά €10.50 kg Μέχρι 05 Ιανουαρίου 2025
Υλικά συνταγής:
1 γουρουνιά ολόκληρη 6-7kg
4-5 λεμόνια
χοντρό αλάτι, πιπέρι
7-10 φύλλα δάφνης
1 μέτριο μήλο
120ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Αγοράζουμε τη γουρουνιά. Αρχικά αλείφουμε μέσα και έξω την γουρουνιά με τα λεμόνια και συνεχίζουμε το άλειμμα με χοντρό αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί και τοποθέτούμε τη γουρουνιά μέσα τυλίγοντας τα αφτιά με αλουμινόχαρτο. Τοποθετούμε ένα μέτριο μήλο στο στόμα της γουρουνιάς μας και περιχύνουμε με το ηλιέλαιο την γουρουνιά. Τέλος βάζουμε το ταψί με την γουρουνιά μας στον φούρνο για 4 ώρες περίπου στους 200°C (αναλόγως του φούρνου).
Γουρουνιά €10.50 kg μέχρι 05 Ιανουαρίου 2025.
Γαλοπούλα / Φούρνου
Γουρουνιά / Φούρνου
Κοντοσούβλι Μελής / Φούρνου
Στήθος Γαλοπούλας με Σάλτσα Πορτοκάλι
Μοσχαρίσιο Wellington
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Σούβλα
Οδηγός Ψησίματος Πικάνια Γκριλ
Κύβοι Βοδινό Γκούλας
Πένες με Φιλέτο Κοτόπουλο
Πόδια Κοτόπουλου Μαρ/μένα με Τσίλι και Λάιμ
Χοιρινή Κουτάλα & Μερί / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής / Φούρνου
Κοκορέτσι Μελής/ Κάρβουνα
Χοιρινός Κιμάς / Μπιφτέκια
Χοιρινές Πανσέτες / Γκρίλ
Αρνι-Ριφι με τυρί Κασκαβάλι / Κλέφτικο
Copyright © 2022 ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΕΣ ΜΕΛΗΣ All Rights Reserved.. Σχεδίαση Nikanor Ltd - Φωτογράφιση, Κινηματογράφηση προϊόντων Ιωάννης Κοζάκος